DEREOTU
2 posters
bilgi ve eglence forumu anasayfa :: Düşünceleriniz-İstekleriniz-Kurallar :: Dersler-Eğitim-Öğretim :: Ödevlerle İLgili Sorular
1 sayfadaki 1 sayfası
DEREOTU
İnek sutunde 117 miligram kalsiyum
bulunurken, dereotunda bu oranin 208 olmasi, dereotunun sutun
alternatifi olarak gorulmesine neden oluyor. İstanbul Universitesi
Cerrahpasa Tip Fakultesi Cocuk Bolumu Metabolizma ve Beslenme Bilim Dali Baskani Prof. Dr.
Ahmet Aydin, sutun alternatifinin dereotu oldugunu soyledi. Adana Otizm
Dernegi'nin duzenledigi 'Otizm Hastaligi'nin Tedavisi ve Beslenme'
konulu konferansta konusan Prof. Dr. Ahmet Aydin, sutun kalsiyum
bakimindan en zengin besin olmadigini belirterek, "Dereotu sutten daha
fazla kalsiyum iceriyor. inek sutunde 117 miligram kalsiyum bulunurken,
dereotunda bu oran 208'dir. Ayrica dereotu magnezyum ve potasyum
bakimindan zengin olmasi bakimindan da kemik sagligina daha faydalidir"
dedi. Prof. Dr. Aydin, dunyada en cok sut tuketen ulke olan ABD'de,
yine dunyada en cok osteoporoz rahatsizliginin oldugunu bildirdi. Prof.
Dr. Aydin, cocuklarin ve anne- babalarin kemiklerinin kuvvetli olmasi
icin mutlaka dereotu tuketilmesini onerdi.
Salata, çorba, sos, balık ve et yemeklerinde kullanılan dereotunun tam bir şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Adnan Uğur, gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özellikleri bulunan dereotunun nefes açmak ve kötü ağız kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı tohumunun çiğnenmesinin yeterli olacağını belirtti. Dereotunun mide krampları ve spazmlarında da oldukça etkili olduğu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, tohumlarının kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi geldiğini kaydetti.
NEFESİ AÇIYOR, AĞRIYI GEÇİRİYOR
Dereotu tohumunun bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayı kolaylaştıracağını dile getiren Yrd. Doç. Uğur, "Tohumlarından yapılan çay, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağlamaktadır. Dereotu çayı yapmak için, ezilmiş 2 çay kaşığı dereotu tohumunu, kaynamakta olan suya atarak 2-3 dakika kaynatılması yeterlidir. On dakika kadar çayın demlenmesi beklendikten sonra, her yudumda nefesin açıldığı hissedilecektir. Çocuklara, gaz ve sancı durumlarında, seyreltilmiş çaydan daha az miktarlarda verilebilir" dedi.
bulunurken, dereotunda bu oranin 208 olmasi, dereotunun sutun
alternatifi olarak gorulmesine neden oluyor. İstanbul Universitesi
Cerrahpasa Tip Fakultesi Cocuk Bolumu Metabolizma ve Beslenme Bilim Dali Baskani Prof. Dr.
Ahmet Aydin, sutun alternatifinin dereotu oldugunu soyledi. Adana Otizm
Dernegi'nin duzenledigi 'Otizm Hastaligi'nin Tedavisi ve Beslenme'
konulu konferansta konusan Prof. Dr. Ahmet Aydin, sutun kalsiyum
bakimindan en zengin besin olmadigini belirterek, "Dereotu sutten daha
fazla kalsiyum iceriyor. inek sutunde 117 miligram kalsiyum bulunurken,
dereotunda bu oran 208'dir. Ayrica dereotu magnezyum ve potasyum
bakimindan zengin olmasi bakimindan da kemik sagligina daha faydalidir"
dedi. Prof. Dr. Aydin, dunyada en cok sut tuketen ulke olan ABD'de,
yine dunyada en cok osteoporoz rahatsizliginin oldugunu bildirdi. Prof.
Dr. Aydin, cocuklarin ve anne- babalarin kemiklerinin kuvvetli olmasi
icin mutlaka dereotu tuketilmesini onerdi.
Salata, çorba, sos, balık ve et yemeklerinde kullanılan dereotunun tam bir şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Adnan Uğur, gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özellikleri bulunan dereotunun nefes açmak ve kötü ağız kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı tohumunun çiğnenmesinin yeterli olacağını belirtti. Dereotunun mide krampları ve spazmlarında da oldukça etkili olduğu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, tohumlarının kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi geldiğini kaydetti.
NEFESİ AÇIYOR, AĞRIYI GEÇİRİYOR
Dereotu tohumunun bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayı kolaylaştıracağını dile getiren Yrd. Doç. Uğur, "Tohumlarından yapılan çay, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağlamaktadır. Dereotu çayı yapmak için, ezilmiş 2 çay kaşığı dereotu tohumunu, kaynamakta olan suya atarak 2-3 dakika kaynatılması yeterlidir. On dakika kadar çayın demlenmesi beklendikten sonra, her yudumda nefesin açıldığı hissedilecektir. Çocuklara, gaz ve sancı durumlarında, seyreltilmiş çaydan daha az miktarlarda verilebilir" dedi.
cadI- moderatör
- Mesaj Sayısı : 2862
Kayıt tarihi : 20/02/08
Geri: DEREOTU
ıyyk bn gizem nasıl yazarsın böyle bişi böğğ mydonozu hiç sewmem boşwwer sdere otu nuda sewmem sen na<pıosun bumu
şheqerr- forumun bitanesi
- Mesaj Sayısı : 613
Kayıt tarihi : 25/03/08
Geri: DEREOTU
lellelellelellele yyy kırbno vay lelelel vay leelelel yooozzv yocvvvvvvvvv yoğğğğğğğğğğurt
dhflgjhgsgfuyhkjhghfdnghncxhkjkdsyrtlllllllllalalalaallaallala lallalalalalallaa aşaalakakkaklaalklakaklakalalakakakakkakalkakasalaksalaksalaksalakaptaljdlktjdjkyfdkjsyıhutdf
dhflgjhgsgfuyhkjhghfdnghncxhkjkdsyrtlllllllllalalalaallaallala lallalalalalallaa aşaalakakkaklaalklakaklakalalakakakakkakalkakasalaksalaksalaksalakaptaljdlktjdjkyfdkjsyıhutdf
şheqerr- forumun bitanesi
- Mesaj Sayısı : 613
Kayıt tarihi : 25/03/08
bilgi ve eglence forumu anasayfa :: Düşünceleriniz-İstekleriniz-Kurallar :: Dersler-Eğitim-Öğretim :: Ödevlerle İLgili Sorular
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz